"Voetbal moet je zien, niet horen"

14 november 2016
Voetbalverslaggeving op de radio is passé! Tenminste als het aan Henk De Corte ligt. In 'de minuut' van Hautekiet legt hij uit waarom.

Peter Vandenbempt won onlangs de Grote Prijs Jan Wauters en dat was volkomen terecht. Vandenbempt is een waardig ambassadeur voor de Nederlandse taal. Misschien was het ook een mooi symbolisch moment om voor eens en voor altijd te stoppen met live voetbalverslaggeving op de radio. 

Ik ben een grote fan van Radio 1 en ik hou van voetbal maar voetbal moet je zien, niet horen. Je moet de dieptepassen zien vertrekken. Je moet de tackles zien om te kunnen weten of er een schwalbe is of niet. Als Kevin De Bruyne een vrije trap neemt, dan wil ik dat vallende blad zien dwarrelen maar daar heb ik dus bewegende beelden voor nodig zoals op televisie of op het internet. 

Voetballiefhebbers kunnen tegenwoordig alles overal live volgen. Al dan niet betalend of via WiFi op café maar wel overal met beeld. In de tijd van Jan Wauters was er amper voetbal op televisie. We moesten het doen met een paar doelpunten in Sportweekend en af en toe een Europese match.

Die tijd is voorbij. Jan Wauters is dood en voetbal op de radio ook. En Peter Vandenbempt? Die mag van mij gerust wat meer op de televisie komen.