Voetballegende Diego Maradona (60) is overleden

25 november 2020
Drama in Argentinië: voetbalicoon Diego Maradona is gestorven. De voormalige sterspeler overleed op zijn 60e aan de gevolgen van een hartstilstand.

De jongste weken ging het al niet goed met Diego Maradona. Begin deze maand werd hij in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires met spoed geopereerd na een hersenbloeding. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis verhuisde hij naar een revalidatiekliniek, voor een behandeling van zijn alcoholverslaving.

Nu is hij overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Een grote verrassing is het helaas niet. Met zijn vernietigende levensstijl stelde Maradona zijn fysieke en mentale gezondheid meermaals op de proef. Dat de voormalige aanvaller graag een glas dronk, sigaren rookte en cocaïne gebruikte, was geen staatsgeheim.

Amper een maand geleden was Maradona 60 geworden. 

Hartaanvallen, verslavingen en zwaarlijvigheid

Diego Maradona flirtte al meermaals met de dood. 20 jaar geleden kreeg hij een zware hartaanval na een overdosis. Er volgde een lange ontwenningskuur in Cuba, hem aangeraden door zijn goede vriend en wijlen Fidel Castro. 4 jaar later woog Maradona al meer dan 100 kilogram en volgde een tweede hartaanval. Opnieuw kwam hij er echter zonder al te veel kleerscheuren door.

Een maagverkleining hielp hem nadien om af te vallen. 3 jaar later lag Maradona weer opnieuw in het ziekenhuis, deze keer na een alcoholvergiftiging. De laatste jaren sukkelde hij vooral met zijn maag en zijn knieën. Ook mentaal had "Pluisje" het moeilijk.

Luister naar commentator Peter Vandenbempt:

Luister naar ex Rode Duivel Franky Vanderelst:

Luister naar oud-voetballer Patrick Vervoort:

Meer op sporza.be

Lees ook: