Voka wil terugkeermoment voor telewerkers: "Werknemers krijgen het bijzonder lastig"

25 februari 2021
© Vlada Karpovich (Pexels)
Werkgeversorganisatie Voka wil af van het verplichte voltijdse telewerk. Zo krijgt ze steeds meer signalen dat het verplichte voltijdse telewerk zwaar begint door te wegen, zowel voor de bedrijfsvoering als voor de werknemers.

“Medewerkers krijgen het stilaan bijzonder lastig om dag in dag uit, week in week uit, thuis te werken”, vertelde Hans Maertens van Voka in 'De Ochtend'. “Werknemers missen hun collega’s en de werkvloer.”

Tijdens de eerste golf vonden veel besmettingen met het coronavirus plaats op de werkvloer, Voka benadrukt dan ook dat ze een derde golf absoluut wil vermijden. Telewerk hoeft dan ook niet helemaal op de schop. “Het gaat om een kleine versoepeling, om terugkeermomenten in te lassen, zodat werknemers een halve dag per week, of een dag per week, of eens om de twee weken even naar kantoor kunnen komen. We zijn ervan overtuigd dat onze bedrijven dat echt wel coronaveilig kunnen doen.”

Het telewerk lag voor zover onze redactie weet, nog niet op tafel voor het Overlegcomité voor morgen. Wat wel vaststaat, is dat er weinig ruimte is voor versoepelingen.

Beluister het gesprek met Hans Maertens (Voka) in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: