Volgens Gert Verheyen wint Lior Refaelov Gouden Schoen: "Bepalend, karakter en mooie speler"

13 januari 2021
© Jasper Jacobs (Belga)
Vanavond weten we wie de opvolger wordt van Hans Vanaken en de 67e Gouden Schoen wint. Nog vijf kandidaten zijn in de running. Als het van Gert Verheyen afhangt, wint Lior Refaelov.

Wie wint de Gouden Schoen? Er zijn nog vijf kanshebbers: Charles De Ketelaere (Club Brugge), Raphael Holzhauser (Beerschot), Simon Mignolet (Club Brugge), Paul Onuachu (Racing Genk) of Lior Refaelov (Antwerp).

"Club heeft al prijzen gepakt, dat speelt mee"

Volgens ex-international Gert Verheyen gaat zijn voormalige werkgever Club Brugge straks niet met de hoofdprijs lopen. "Simon Mignolet (beste doelman) en Charles De Ketelaere (beste belofte) zijn al in de bloemetjes gezet. Het zou niet mogen, maar dat speelt wel mee in het stemgedrag", zegt hij in 'De Ochtend'. "En voor De Ketelaere vind ik het nog te vroeg. Hij gaat wel een grote carrière tegemoet."

"Lior Refaelov is mijn favoriet"

Als Club Brugge de Gouden Schoen straks niet wint, wie dan wel? Raphael Holzhauser (Beerschot), Paul Onuachu (Genk) of Lior Refaelov (Antwerp)? Gert Verheyen gaat voor de laatste.

"Ik vind het knap hoe hij karakter getoond heeft na zijn vertrek bij Club Brugge", legt de voetbalanalist uit. "Hij is bepalend voor Antwerp en maakt het verschil op grote momenten zoals in de bekerfinale of in die Europa League-match tegen Tottenham."

"Refaelov blijft ook een mooie speler", gaat Verheyen verder. "Voor zo'n speler trek je naar het stadion. Daar geniet je van, ook als commentator. Het is erg fijn om Refaelov te zien voetballen."

Beluister de analyse van Gert Verheyen in 'De Ochtend':

Bron: sporza.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lijst van artikels

Lijst van artikels