Volgt jouw kind ook bijles?

2 november 2016
Herfstvakantie! Betekent dat heel de dag buiten spelen of worden er toch een paar uurtjes gereserveerd voor bijles? Het aantal kinderen dat nood heeft aan extra uitleg stijgt spectaculair. Die krijgen ze van kennissen, van een professioneel bijlesbureau of soms gewoon van de leerkracht van het vak waar zoon of dochterlief niet zo goed in is. Mag dat wel? En is het nodig?

Pedagogen erkennen dat ouders enkel het beste willen voor hun kind, maar trekken toch aan de alarmbel. Kinderen brengen al genoeg uren op de schoolbanken door en daar komt dan nog eens huiswerk bij. Is bijles dan écht nodig? Het was vroeger de uitzondering, maar lijkt steeds meer de regel. Het succes van bijlesbureaus en het aantal leerkrachten dat hun diensten aanbiedt via zoekertjessites bevestigen deze trend. Sommige scholen hebben al maatregelen genomen: ze verbieden hun leerkrachten om na de uren nog bijlessen te geven aan eigen leerlingen. 

 

Oproep

  • Volgt jouw kind bijles? Waarom?
  • Vind je dat écht nodig of gaat het om een extraatje?
  • Ben je bereid om hier (veel) voor te betalen? 

Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be