"Voor drie of vier euro kan je geen goede wijn maken"

2 januari 2019
Thuiskomer Virginie Saverys is een telg van een beroemde redersfamilie Saverys. Ze reist de wereld rond. Eerst om fusies te regelen, nu om u te verleiden met haar eigen Italiaanse wijn.

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

“Mijn vader zei altijd dat het leven te kort was om slechte wijn te drinken”, vertelt Virginie Saverys in De Thuiskomers. Wijn was voor de familie Saverys altijd een belangrijk gegeven. “Veel consumenten denken daar jammer genoeg anders over, ze kijken alleen maar naar de prijs of het etiket”, gaat ze verder.

Wijn van 3 of vier euro? Sowieso koppijnwijn

Volgens Saverys is het heel moeilijk om wijn die drinkbaar is te maken aan een prijs van drie of vier euro. “Het zal om te beginnen al een industriële wijn zijn. En dan gaat men er van alles en nog wat aan toevoegen. Dan is het niet verbazingwekkend dat je de volgende dag vreselijke hoofdpijn hebt”, aldus Saverys.

Voor drie of vier euro kan je geen goede wijn maken

Dure wijn niet noodzakelijk beter

Een dure wijn is daarom niet altijd beter, vertelt Saverys. “Laat mensen enkele duurdere en goedkopere kwaliteitswijnen blind proeven, en ze laten zich volledig verrassen”.

Goedkopere wijnen kunnen dus even goed zijn. We staren ons te vaak blind op het prijskaartje en durven niet te ontdekken. “Op wijnbeurzen wil iedereen de duurste wijn proeven omdat dat de duurste is en omdat ze het budget er niet voor hebben. Spijtig, want ze kunnen ook een leuke wijn kunnen ontdekken die dan wel binnen het budget zit”.

Lees ook