Voorlopig geen extra reisbeperkingen voor India

26 april 2021
© Jasper Jacobs (Belga)
Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië hebben extra reisbeperkingen voor mensen uit India ingevoerd, maar ons land is dat voorlopig niet van plan, geeft Meryame Kitir aan in 'De Ochtend'.

Er komen voorlopig geen strengere regels voor Indiërs die naar ons land willen komen. India is zwaar getroffen door een nieuwe variant van het coronavirus: er zijn meer dan 350.000 besmettingen per dag en veel ziekenhuizen moeten noodgedwongen patiënten weigeren.

In principe is het verboden om van buiten de Europese Unie naar ons land te reizen, maar er is een lijst met uitzonderingen en sommigen, onder wie viroloog Marc Van Ranst, pleiten er voor om die lijst in te korten.

Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië hebben intussen extra reisbeperkingen voor Indiërs ingevoerd, maar ons land is dat voorlopig niet van plan. “Een reisverbod is zeer heftig”, zei minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) daarover in 'De Ochtend'. “Tijdens de eerste lockdown had dat een zeer grote impact: de import en export wordt dan volledig gestopt. We moeten dus zorgen dat we mensen niet te hard economisch treffen.”

Beluister het gesprek met Meryame Kitir in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: