Vraag het aan Rika: "Ik had mezelf voorgenomen me niet meer weg te cijferen voor een man, maar hij is het mij waard"

18 maart 2022
Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft wekelijks relatieadvies. Deze week: Carla heeft al drie maanden een geweldige vriendschap met een man, zij wil absoluut met hem naar bed. Hij houdt de boot af.

Carla (34) vertelt dat ze recent een alleenstaande man leerde kennen. Bij haar 'was het er boek op', maar hij heeft meer tijd nodig. Ze doen leuke dingen samen en hebben dagelijks contact. Knuffelen en zoenen op de wang zijn er al bij, maar Carla staat te popelen om verder te gaan en haar leven met de man te delen. Maar voor het echt intieme contact blokkeert de man, zo vertelt Carla. "Hij wil het wel, maar er zit precies nog een muur rond hem zegt hij", aldus Carla. Het woord bindingsangst viel ook al. Carla leeft tussen hoop en wanhoop en vraagt zich af wat ze moet doen. "Ik had mezelf voorgenomen om mezelf weg te cijferen voor een man, maar hij is het me echt wel waard. Hij is alles wat ik in een man zoek, een echte match made in heaven", besluit Carla.

"Loopt zelden goed af"

Rika valt meteen met de deur in huis: "Ik heb dit soort verhalen al zo vaak gehoord en ik moet zeggen... als je hier al drie maanden mee bezig bent en er verandert niets, dan loopt dat zelden goed af of toch niet volgens het scenario dat Carla voor ogen heeft".

Door dat wachten op hem wordt hij alsmaar aantrekkelijker

"Het lijkt mij dat hij niet verliefd is op haar en hij daarom geen intieme relatie wil met haar", gaat Rika verder. Volgens Carla is hij dé man, maar uit eerdere ervaringen van Carla hoor je dat er een patroon is: verliefd worden, die liefde bevechten en strijden voor liefde waar die niet vanzelf komt. Carla is ook heel erg gefocust op hém: 'hij heeft tijd nodig, hij wil wachten, ...'. En door dat wachten wordt hij alsmaar aantrekkelijker", aldus Ponnet.

Wat wil ze zelf?

"Haar focus ligt volledig op zijn gevoel, ze is niet bezig met wat ze zelf wil en hoe ze zelf een relatie wil. Dat kan ook beangstigend overkomen voor hem", beaamt de relatiedeskundige. 

Als ze écht wil weten wat hij voelt, dan moet ze een stap terugzetten

Rika raadt de vrouw dan ook aan om een stap terug te zetten, want alleen zo kan zij weten wat hij voor haar voelt. Ze moet dan duidelijk naar hem communiceren dat ze verder wil met hem, maar hem de tijd wil geven om na te denken, zoals hij vraagt. Als ze dan aangeeft dat ze hem die tijd wil geven door niet langer af te spreken of dagelijks contact te houden, zal ze zien of hij haar mist en zal hij de kans krijgen om zelf een stap te zetten.

Toch vreest Rika voor de afloop, al is er nog een gouden randje aan de hele zaak: "Als blijkt dat hij niet met haar verder wil, dan is het goed dat ze dat nu echt zal weten. Dan kan zij ook verder met haar leven."

Beluister hier het volledige advies van Rika Ponnet in 'Nieuwe Feiten'.

 

Lees meer relatieadvies: