Vragen en antwoorden over de nationale staking

12 februari 2019
© Belga
Als we de vakbonden mogen geloven dan wordt de nationale staking er een van een ongeziene omvang. Het zorgt ook voor veel vragen bij werknemers en werkgevers. Wat als je wilt werken, en je geraakt er niet? Word je dan toch betaald bijvoorbeeld? En moet je kunnen bewijzen dat je er niet raakt? Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij.

“We hebben de laatste dagen aanzienlijk meer vragen gekregen” zegt Kris De Schutter, vennoot arbeidsrecht, pensioenen en benefits bij 'Loyens en Loeff advocaten'. In ‘De Ochtend’ gaf hij het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Wat als je morgen wilt werken, maar je geraakt niet op je werk? Word je dan betaald?

Heel veel werkgevers zeggen: als je kan, werk dan thuis. Dan word je uiteraard betaald.

Voor een aantal functies kan dat thuiswerken echter niet. Denk bijvoorbeeld aan verplegers en verpleegsters: zij moeten voor het uitoefenen van hun functie op het werk aanwezig zijn. Stel dat ze er echt niet raken, omdat het openbaar vervoer geen optie is, en omdat ze belemmerd worden in hun route (afgesloten kruispunten etc.), dan maken ze wel aanspraak op loon.

Anders is het wanneer er een stakingspost staat aan de ingang van het ziekenhuis of je fabriek: dan heb je geen recht op loon. Dit om misbruik te voorkomen: men wil vermijden dat een aantal stakers zegt “ik ben werkwillig, maar ik raak niet binnen”.

Moet je bewijzen dat je belemmerd werd op weg naar het werk?

Ja. Je moet kunnen aantonen dat je effectief je huis hebt verlaten, en dat je alle mogelijke acties hebt ondernomen. Maak dus foto’s met je telefoon van de plekken waar je geblokkeerd werd.

Kan een werkgever je verplichten om een dag vakantie te nemen?

Nee, verplichten kan niet. Maar de keuze die genomen wordt ligt voor een stuk in de relatie werkgever-werknemer. Samen kan je naar een oplossing zoeken. De werkgever kan je dus wel voorstellen om een vakantiedag te nemen. Of hij kan je vragen om toch naar het werk te komen, en je een bijkomende premie aanbieden.

Wat zijn de rechten van de stakers?

Wat je niet mag doen wanneer er geen staking is, mag je in principe ook niet doen wanneer er wel een staking is. Een weg blokkeren bijvoorbeeld, of een industrieveld afzetten. “Je mag in principe ook de toegang niet beletten voor werknemers om binnen te gaan in een gebouw of een fabriek.”

Wat zijn de rechten van de werkgevers?

Zij mogen niemand verplichten om te werken. Zij mogen de staking ook niet breken. Uitzendkrachten aan het werk zetten in plaats van de afwezige werknemers is dus geen optie.

Meer weten? Beluister het integrale gesprek in ‘De Ochtend’:

Lees ook: