Vragen over corona? Alle video's van Universiteit van Vlaanderen én Nederland gebundeld

8 december 2020
Hoe is het coronavirus ontstaan? Doe je je werk beter als je thuis werkt? Hoe lang blijft het coronavirus ergens op zitten? Het zijn maar enkele van de vele vragen die aan bod kwamen in de video's van de Universiteit van Vlaanderen en de Universiteit van Nederland. Al die video's werden gebundeld op een handige pagina.

Hoe is het coronavirus ontstaan?

Het coronavirus heeft zich razendsnel over de hele wereld verspreid. Maar hoe ontstaat zo'n nieuw virus, hoe past het zich aan aan de mens en hoe word je er ziek van? Viroloog Menno de Jong van het Amsterdam UMC legt uit.

Doe je je werk beter als je thuis werkt?

Er is al veel gezegd en geschreven over thuiswerken. Voor de één is het een feest - eindelijk geen collega's die je de hele dag lastig vallen. Voor de ander een opgave, want die afwas loert ondertussen naar je en is het niet ook tijd om de planten te verpotten? En waar zijn die collega’s als je even wilt kletsen? Is thuiswerken nou wél of niét goed voor onze productiviteit en innovativiteit? Hoogleraar organisatiepsychologie Aukje Nauta geeft tips & tricks en legt uit wat thuiswerken op dit moment soms zo moeilijk maakt.

Hoe lang blijft het coronavirus ergens op zitten?

Mag je nog een appel uit de supermarkt eten zonder die te schillen of kan die besmet zijn door een hoestende winkelaar en loop je dan het virus op? En wat als je achter een hijgende jogger loopt? Moet je alle kleren nu op 90° wassen? Viroloog Marc Van Ranst to the rescue voor al je huis-, tuin- en keukenvragen!

Bovenstaande video's zijn maar enkele van de vele vragen die de Universiteit van Vlaanderen en de Universiteit van Nederland de afgelopen maanden beantwoord hebben.

Al die video's over het coronavirus vind je vanaf nu gebundeld op een handige pagina. (En die pagina groeit nog steeds aan) 

Lees ook: