Vroeg kerstverhaal: het kaarsje van Kyoko Scholiers

21 november 2017
Enkele weken geleden, begin november, was Kyoko Scholiers te gast bij De bende van Annemie. Ze vertelde in de uitzending een verhaal over haar portefeuille (met behoorlijk wat geld in), die ze kwijtgeraakt was in New York. Uiteindelijk bleken er in de grootstad New York ware weldoeners te wonen, want een man vond haar portefeuille terug en zorgde ervoor dat die - met àlles er nog in - weer bij haar geraakte. In ruil vroeg hij haar één ding.

De man had Ierse roots. Hij vroeg of Kyoko voor hem, en specifiek zelfs voor zijn overleden dochter, een kaarsje kon gaan branden in Saint-Patricks cathedral in Dublin. Hij had immers gezien dat in Kyoko's portefeuille een toegangsticket voor die kathedraal zat. 

Na de uitzending kreeg Kyoko een mailtje van ene Tom Boerjan. Hij had de uitzending en dus het hele verhaal gehoord, en had een voorstel voor Kyoko:

Het verhaal greep mij dermate aan... Ik ben nu op weg met 7 vrienden naar Dublin en zijn ook van plan om de kathedraal te bezoeken. Als je wil kunnen wij altijd een kaars branden en een foto opsturen. Deze kan jij dan doorsturen naar deze man. En zo is de cirkel weer rond...

Zo gezegd, zo gedaan. Tom ging dat kaarsje branden, en stuurde deze foto naar Kyoko: 

Tom Boerjan en z'n vrienden steken de kaars aan

Tom Boerjan en z'n vrienden steken de kaars aan in St Patrick's Cathedral. 
De foto is genomen met een smartphone, vandaar de iets mindere kwaliteit. Onze excuses daarvoor! 

Het kaarsje is dus aangestoken, de belofte is ingelost. Helaas kan Kyoko de foto niet doorsturen naar de man in New York. 
Want, zegt ze: "Ik was toen zo van slag, dat ik er niet eens aan gedacht heb zjin naam, laat staan zijn gegevens, te vragen. Ik ga die man dus nóóit meer vinden!"

Maar, voegt ze er ook meteen aan toe: "Ik heb hem beloofd dat dat kaarsje zou branden. En daar was hij héél blij mee."

Dat het kaarsje nu ook echt gebrand heeft, is fantastisch. 

Als dat geen mooi, vroeg kerstverhaal is, weten wij het ook niet meer! 

Luister naar het Kyoko haar verhaal:

Lees ook: