"Vroeger was de nacht van mij alleen"

3 december 2015
"Vroeger was de nacht van mij alleen", zegt Sinterklaas. Maar tegenwoordig is dat helemaal anders. En dat allemaal door de komst van de nachtwinkels. Ja, ook Sinterklaas is al eens terug te vinden in een nachtwinkel!

"Je had vroeger late herbergbezoekers die ik soms de weg moest wijzen. Of een zeldzame inbreker die na een paar vermanende woorden zijn gestolen goederen terug bracht. Maar over het algemeen was de nacht alleen van mij.", zegt Sinterklaas.

Maar tegenwoordig is dat niet meer zo, sinds de komst van de nachtwinkels. Ook de Sint en Zwarte Piet krijgen af en toe wel eens een energiedipje... En dan is het goed dat ze naar de nachtwinkel kunnen gaan voor een suikerhoudend drankje. Daar komen ze vaak oude bekenden tegen: "Ik ontmoet daar vaak jongeren die tien jaar geleden nog 'Sinterklaas kapoentje' voor me zongen. Maar nu zijn het zelf kapoentjes. Want wat die kinderen daar allemaal kopen..."

 

Daar schrikt de Sint erg van. Hij spreekt de jongeren dan ook opvoedende woorden toe: "Doe zoals mij. Koop een cola of wat limonade. Daar kan je ook mee feesten!"

Vervolgens beloven de jongeren om dat te doen, en kan Sinterklaas weer met een gerust hart de rest van de nacht afwerken.

 

Maar er is nog een reden waarom Sinterklaas een liefhebber van nachtwinkels is ...

Beluister Sinterklaas hier: