VRT-CEO Lembrechts over De Pauw: "Amoureuze avances die escaleren en overgaan in stalking"

10 november 2017
"Het patroon dat terugkeert in de verhalen over Bart De Pauw is steeds hetzelfde. Het gaat over een patroon van amoureuze avances die onschuldig starten, maar escaleren en overgaan in een vorm van stalking." Dat zegt Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder van de VRT, in een reactie op het stopzetten van de samenwerking met tv-maker Bart De Pauw na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag.

Lembrechts benadrukt dat het geen eenvoudige en lichtzinnige beslissing was en dat hij gehoopt had dat hij een dergelijke beslissing nooit had moeten nemen. "Het zou nogal gek zijn om de samenwerking met het goudhaantje van de VRT, op anekdotieke basis, stop te zetten."

De openbare omroep benadrukt dat het wel degelijk gaat om mensen die met naam en toenaam een melding hebben ingediend.

"Het gaat over vrouwen die zich persoonlijk hebben aangemeld met hun verhaal. In sommige gevallen over een recent verleden, soms over een langer verleden, maar wel altijd een zeer uitgebreid verhaal. Waarin ze duidelijk meegaven dat ze eindelijk hun verhaal hebben kunnen brengen."

"Het patroon dat terugkeert in de verhaal is steeds hetzelfde. Het zijn amoureuze avances die onschuldig starten, maar escaleren en overgaan in vorm van stalking. Dit gaat over honderden sms’en. Niet enkel om een kleine flirterige boodschap."

"Dit zijn expliciete en pornografisch getinte boodschappen. Wil niet ingaan op hoeveel. Wij hebben aantal getuigenissen, maar er zijn er blijkbaar nog. Sinds gisteravond hebben we ook nog een extra getuigenis. "

Bron: #deochtend en vrtnws.be

Lees ook: