VRT lanceert videospeler VRT NU

30 januari 2017
VRT NU
Vandaag kan de Vlaming kennis maken met VRT NU, het online platform waar alle programma's van de publieke omroep bekeken en herbekeken kunnen worden. Later dit voorjaar wordt ook VRT NWS gelanceerd.

VRT NU is het digitaal kijkplatform waarop iedereen zijn of haar favoriete programma's van VRT kan bekijken. Helemaal gratis. 

Peter Claes, Algemeen directeur Media & Productie: "Met VRT NU willen we slim inspelen op het veranderende kijkgedrag van de Vlaming. Kijkers kunnen programma's bekijken en herbekijken, waar ze willen, wanneer ze willen. We gaan bovendien dat aanbod aanvullen met programma's die een actuele relevantie hebben."

Paul Lembrechts, Gedelegeerd bestuurder: "Met VRT NU brengt VRT al haar programma's op één digitaal platform. Naast een groter kijkcomfort biedt dit ook een verrijking van het aanbod. Het maakt het voor onze merken mogelijk om nog dichter bij hun publiek te staan: door hun behoeften goed te kennen, hier over een langere periode consequent op in te spelen, versterken we de band en de zendertrouw." 

Liesbet Vrieleman, Algemeen directeur informatie: "VRT NWS wil meer dan ooit hét nieuwsmerk van Vlaanderen worden, dat naast zijn vertrouwd publiek spontaan aansluiting vindt bij een nieuwe generatie van digital natives. Een breed nieuwsmerk waar iedereen iets van z'n gading vindt. Later dit voorjaar stopt deredactie.be en start vrtnws.be. Vanaf dan zal VRT NWS altijd en overal herkenbaar zijn voor wat onze nieuwsdienst brengt, op radio, tv en online." 

www.vrt.nu