VS bombardeert Syrische regeringsdoelwitten: terechte of gevaarlijke beslissing van Trump?

7 april 2017
De Verenigde Staten hebben een militaire aanval uitgevoerd tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. De Amerikanen vergelden zo de chemische aanval eerder deze week, die ze toeschrijven aan het Syrische regime. Wat vind jij: hebben de VS met Trump een president die eindelijk durft in te grijpen in Syrië? Of vrees je dat hij hiermee alleen maar olie op het vuur giet?

"Een grote bocht." Zo noemt VRT-correspondent Björn Soenens de aanval van president Trump op Syrië. "Trump wou zich ver weg houden van Syrië en de burgeroorlog. Maar hij was erg geraakt door de beelden van baby's de getroffen werden door de aanval met gifgas."

Zijn reactie? "Hier moeten we tegen optreden, hier is de rode lijn echt overschreden." En dus beval Trump de aanval op de Syrische legerbasis van waar vermoedelijk de aanval met gifgas werd uitgevoerd.

Rusland, dat op voorhand van de aanval op de hoogte werd gebracht, reageerde not amused: "Deze aanval ondermijnt de inspanningen om terrorisme te bestrijden in Syrië", zei het hoofd van de Defensiecommissie van het Russische parlement.

Reageer

  • Wat vind jij: hebben de VS met Trump een president die eindelijk durft in te grijpen in Syrië? Of vrees je dat hij hiermee alleen maar olie op het vuur giet?