'VUURMAN': van een verhaal aan het vuur tot een lied op een plaat

2 juni 2022
© Karel Uyttendaele
‘Zandman’ krijgt bezoek van BUURMAN, de Limburgse muziekgroep. Die heeft net een nieuwe album uit : ‘VUURMAN’. Een bijzonder project. Zanger Geert Verdickt sprokkelde voor zijn nieuwe nummers verhalen bij interessante mensen aan het kampvuur . Die verhalen resulteerden in 10 nieuwe nummers waarbij hij telkens ook een podcast maakte over het verhaal achter elk nummer.

'VUURMAN' is een podcast-serie waarin Geert Verdickt 10 gewone mensen met een ongewoon verhaal ontvangt aan een vuur. Beleef van op de eerste rij hoe deze inspiratievolle gesprekken zich ontpoppen tot nieuwe muziek van 'BUURMAN'.

In 'Zandman' hoor je 'In het oog van de orkaan', de tweede aflevering in die reeks. Over hoe een seingever de leider van de koers, Brent Van Moer, de verkeerde kant opstuurde op 300 meter van de finish. Hij was op weg om zijn eerste profzege te pakken, maar dat heeft niet mogen zijn. Of hoe je brein dus, in het oog van de orkaan, iets doet wat je net niét wil.

Je hoort de deze aflevering in 'Zandman' op donderdag 2 juni, tussen 22 en 23 uur. Of wanneer het je past, via Radio 1 Select of onze app

Bron: Beluister.be

Lees ook