Waar blijven die beloofde mondmaskers en filters nu eigenlijk?

19 mei 2020
© Thierry Roge (Belga)
Zowel de federale overheid als de steden en gemeenten hebben mondmaskers besteld. Van het federale niveau komen bovendien ook nog filters voor in zelfgemaakte mondmaskers uw kant uit. Maar lang niet iedereen heeft al zo'n mondmasker in de bus gekregen. Hoe zit het daar nu mee en op wie moeten nu rekenen?

Wanneer we onze onze mondmaskers en filters mogen ontvangen? Nathalie Debast van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) zegt in 'De Ochtend' dat burgers maar op 1 ding moeten letten: de communicatie van hun eigen gemeente. "We weten dat gemeenten instaan voor de verdeling van de mondmaskers die ze zelf hebben besteld en ook voor de filters van de federale overheid. Maar wanneer ze die verdelen en hoe ze dat doen, dat verschilt van gemeente tot gemeente. Mensen baseren zich dus best op de communicatie van hun eigen gemeente. Als ze vinden dat het wat lang duurt, moeten ze weten dat ook een sjaal of bandana goed kan zijn."

Mensen baseren zich best op de communicatie van hun eigen gemeente.

Een deel van de mondmaskers en filters is dus wel al verdeeld. De laatste levering van de filters is gepland voor 29 mei, tegen dan zouden hopelijk ook alle gespreide leveringen van mondmaskers binnen moeten zijn bij de gemeenten. "Ik vermoed dat iedereen in de loop van juni toch echt wel alles moet hebben gekregen."

Beluister het gesprek met Nathalie Debast in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: