“Waar is de overheid in godsnaam mee bezig?”

13 september 2017
Katia Deriemaeker van “Bakkerij Deriemaeker–Desmet” is boos op de overheid. “Met groepsaanbestedingen maken ze de kleine zelfstandige kapot” schrijft ze op Facebook. Dat standpunt mocht ze verder toelichten, in “de minuut” van Hautekiet.

Waar is de overheid in godsnaam mee bezig? Hebben zij zelf niet door dat ze met het uitschrijven van de groepsaankopen alle kleine zelfstandigen kapot maken?

Op 1 jaar tijd verliezen wij 2 rusthuizen omdat er van hogerhand beslist wordt, dat ze aan groepsaankopen moeten doen. Als kleine warme bakker hebben wij niet de capaciteit om voor zoveel rusthuizen en klinieken samen te leveren. Het zijn alleen de grote industriële bakkers die dit aankunnen. Niet alleen de bakkers, maar alle kleine zelfstandigen zoals apothekers, slagers enzovoort zijn hier de dupe van.

Daarom wordt het tijd dat we onze stem laten horen via de media. Ik doe een oproep aan alle kleine zelfstandigen om massaal te reageren via de Facebookpagina van bakkerij Deriemaeker of via Radio 1.

Beste Ministers, krijgen wij ook subsidies van de overheid voor het verlies dat we hebben of moeten wij dan ook geen belastingen meer betalen?

Reageer

  • Ben jij ook een kleine zelfstandige en merk je net als Katia dat je het steeds moeilijker hebt om te concurreren tegen grote spelers? Wij zijn op zoek naar jouw verhaal! Laat ons iets weten via hautekiet@radio1.be.