Waar is de sasmeester?

3 april 2020
©www.vzw-iwv.be
"De sasmeester zit in het beton van de brug." Kleine Ward hoorde het elke keer als hij met zijn vader over de brug van Kachtem reed. De sasmeester van Kachtem, Marcel Coopman, was jaren eerder spoorloos verdwenen. Een vrouwenkwestie, zei de ene. Iets met geld, zei een ander. Maar over één ding was iedereen het eens: zijn lijk werd in het beton van de brug gegoten.

36 jaar na de verdwijning keert reporter Ward Bogaert terug naar Kachtem. Op zoek naar de brug en naar de sasmeester. Hoe is hij in die brug beland? En zit hij er wel echt in? Ook in kranten -en tv-archieven komt Ward de sasmeester tegen. Hij vindt er de ware toedracht van de zaak.

De legendarische gerechtsjournalist Louis de Lentdecker wijdde tientallen artikels aan de mysterieuze verdwijning. De betrokkenen waren halfweg jaren '70 zelfs even echte BV's.
Ward maakt kennis met de dochter en kleindochter van de sasmeester en verneemt hoe een goede familievriend wel eens de dader zou kunnen geweest zijn.

'Waar is de sasmeester?' is een documentaire van 50 minuten van Ward Bogaert. Intrige na intrige ontdekt hij de waarheid achter een verhaal uit zijn kindertijd.
Met archieffragment van Louis De Lentdecker uit Het Vrije Westen en van hoofdverdachte Leopold Maes uit Terloops.

'Waar is de sasmeester?' hoor je om 22u in Zandman.

Lees ook: