Strafste Street Art van Vlaanderen vind je in Roeselare

27 september 2019
Het kunstwerk van de Britse kunstenaar David Walker op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Roeselare is door de luisteraars van Culture club op Radio1 verkozen tot strafste Street Art van Vlaanderen.

Luisteraars konden de hele maand september hun favoriete Street Art-kunstwerk doorsturen naar Culture club. Een jury met de Street Art-kunstenaar Joachim Lambrechts en Street Art-specialist en auteur Bjorn Van Poucke distilleerden uit die inzendingen een shortlist van 10 topwerken.

In de shortlist stonden topnamen zoals de internationaal gerenommeerde Gentse Street Artist Roa, of werk van A Squid Called Sebastian in Gent. De shortlist had ook een werk van DinDin uit Leuven, een van de weinige vrouwelijke Street Art-kunstenaars uit ons land.

De tweede plaats, en meteen ook de eerste Vlaamse kunstenaar is het verdwenen werk 'This is temporary, you are temporary', een kunstwerk in krijt van Ward Foulon op de gevel van het jeugdhuis Brieljant in Deinze. Het kunstwerk is ondertussen dus alweer verdwenen. Maar het blijft toch opmerkelijk dat het de shortlist haalde. Bovendien onderstreept dit werk de tijdelijkheid van sommige Street Art.

De derde plaats is het werk Fox van Dzia. Dat kan je gaan bezichtigen in Vilvoorde.

Culture club op Radio1 beoogde met deze actie en verkiezingen een grotere bewustwording voor Street Art in Vlaanderen. Street Art mobiliseert mensen en versterkt de (stedelijke) identiteit.

Meer dan 2000 mensen brachten een stem uit. Het werk van David Walker was een overduidelijke publiekslieveling met een zeer grote voorsprong op de tweede plaats.

Bekijk de shortlist met de 10 beste Street Art in Vlaanderen en Brussel

Bekijk de video met street artist Bart Warnier

Bekijk de video met street artist A Squid Called Sebastian