Waarom de Kerstman niet de beste vriend is van Sinterklaas

2 december 2015
Sinterklaas is verdrietig. En dat is de schuld van de Kerstman. Want elk jaar verpest die man het feest van Sinterklaas een klein beetje, omdat hij te vroeg in het straatbeeld te zien is. Daarom had de Sint een vraagje voor hem...

Elk jaar hoopt Sinterklaas dat hij de Kerstman niet tegen het lijf zal lopen. Maar steeds weer heeft hij pech. Dit jaar kwam hij hem tegen voor de glazen schuifdeuren van een grote kledingzaak. 

Maar, beleefd als de goedheiligman is, wilde hij toch de hand van de Kerstman schudden. Wat er toen gebeurde, sloeg hem helemaal met verstomming: "Uit wat er toen gebeurde, bleek alweer dat de beschaving niet aan de kant van de Kerstman staat, maar wel aan mijn kant. Die schurk deed niet eens moeite om zijn ellendige bel in de andere hand te nemen. Hij stak mij daarom zijn linkerhand toe, hoe onbeschoft kan je zijn?!

 

Toch had de Sint nog de moed om hem een klein vraagje te stellen:

Mag ik je vragen om volgend jaar een paar weken later op te duiken?

 

De Sint kreeg enkel wat 'hohoho'-geroep en belgerinkel als antwoord. Daar werd hij erg verdrietig van. En stiekem ook een beetje boos: "Een herscholing dringt zich op, zodat deze man iets zinvol kan doen voor de samenleving, in plaats van die jaarlijkse ordeverstoring."

Om dan nog maar te zwijgen over "het smerige brouwsel dat 'Glühwein' wordt genoemd"...