Waarom is er nog steeds weinig bezoek mogelijk in veel ziekenhuizen?

22 juni 2021
© Dirk Waem (Belga)
In veel ziekenhuizen zijn nog altijd amper bezoekers toegelaten, terwijl in de woonzorgcentra wel al weer meer mogelijk is. Margot Cloet van Zorgnet Icuro reageert in 'De Wereld Vandaag'.

Buiten de zorgsector worden de coronamaatregelen versoepeld. Ziekenhuizen beslissen zelf hoe streng ze blijven, klinkt het bij ziekenhuiskoepel Zorgnet Icuro die zelf adviseert om voorzichtig te blijven.

"In de ziekenhuizen is meer verloop", legt Margot Cloet van Zorgnet Icuro uit. "We willen de veiligheid blijven garanderen van medewerkers, bezoekers en vooral de patiënten. We willen niet dat de deltavariant (red. de Indiase variant) de weg zoek in ons gezondheidssysteem."

De situatie is volgens Cloet nog niet stabiel genoeg om alle teugels te vieren. "We willen ook de niet-covidzorg kunnen blijven garanderen", zegt ze. "We gunnen de mensen natuurlijk wel bezoek, maar het gaat over de volksgezondheid. Waakzaamheid blijft nodig. De vaccinatiecampagne loopt als een trein, maar niet iedereen is volledig gevaccineerd."

De vaccinatiecampagne loopt als een trein, maar niet iedereen is volledig gevaccineerd.

Beluister het gesprek met Margot Cloet in 'De Wereld Vandaag' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook: