Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De bende van Annemie

Waarom eten we geen meeuwen, merels, ezels of bevers?

di 5 jan. - 9:48

Met Kerst aten we kalkoen, kip of lam. Maar waarom serveren we nooit meeuw, ezel of goudvis? Hilaire Spreuwers van Horeca Limburg probeert onze traditionele eetgewoonten te doorbreken.
Waarom eten we geen meeuwen, merels, ezels of bevers?

Hilaire Spreuwers probeerde in zijn restaurant BitterZoet in Zonhoven een aantal nieuwe ingrediënten uit. Zo was hij een tijdje op zoek naar ezel om te serveren. "Dat heb ik enkel in Spanje gevonden, in België was dat niet mogelijk."

Onze eetgewoontes zijn een kwestie van cultuur, gewoonte, maar ook van reglementering. "Vlees moet gekweekt worden, anders mogen we het niet gebruiken voor consumptie. En de jacht wordt ook strikt gereglementeerd" aldus Hilaire.

Zo is de meeuw bijvoorbeeld een beschermde diersoort. En is het verboden om muskusrat klaar te maken. 

Hilaire wil mensen meer openstellen voor eten. "Het zit vaak gewoon tussen de oren."

Herbeluister het gesprek met Hilaire Spreuwers:

Foto © Wikipedia

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet