“Waarom moeten mensen die weinig elektriciteit verbruiken het meest betalen?”

17 februari 2016
Ken je de website www.hallopolitici.be? Daarop kunnen burgers vragen stellen aan de politici van ons land. Dieter Haspeslagh heeft een duidelijke vraag voor alle politici die met energie bezig zijn. Hij krijgt één minuut zendtijd van Jan Hautekiet.

De vraag van Dieter op www.hallopolitici.be:

"Waarom moeten mensen die weinig electriciteit verbruiken het meest betalen, met het klimaat in ons achterhoofd"

 

Dieter verduidelijkt zijn vraag in één minuut:

Sinds kort ben ik veranderd van energieleverancier. Ik informeerde bij verschillende leveranciers om de prijzen te kunnen vergelijken en de goedkoopste eruit te halen. Het viel me op dat wie weinig verbruikt, meer betaalt per kilowattuur.

Elke dag worden we met de neus op de feiten gedrukt inzake de problemen met het klimaat.We moeten zuiniger zijn en ervoor zorgen dat onze ecologische voetafdruk kleiner wordt. Mensen die hun steentje bijdragen en hun best doen om minder te verbruiken, vallen toch nog in een hogere betalingschijf per kilowattuur.

Het komt er dus op neer, hoe groter het verbruik, hoe goedkoper de elektriciteit aangeboden wordt. Zou het niet beter zijn om de prijzen om te draaien zodat mensen aangezet worden om hun gedrag inzake energieverbruik te veranderen?

 

Hallo Politici Live

‘Kom ‘s avonds naar het Vlaams Parlement en wissel er van gedachten met een politicus over de vluchtelingen of over het klimaat’. Dat is het uitgangspunt van ‘Hallo Politici Live’, een evenement waar 24 politici in gesprek gaan met 200 burgers. Vanaf vandaag start de zoektocht naar vraagstellers voor het evenement op 21 en 22 maart.

Heb jij een vraag voor Meyrem Almaci, Bert Anciaux, Bart Tommelein, Bruno Tobback, Bart Staes, Kathleen Van Brempt of een van de andere politici, en wil je graag rechtstreeks met hen in gesprek gaan? Schrijf je nu in voor Hallo Politici Live.