Waarom zijn we zo ontevreden over onze job?

25 november 2015
Het human-resources bedrijf Securex ondervroeg 1754 Belgische werknemers over hun werkgedrag. Doe je je job graag? Klaag je veel over je werk? Ga je tot je pensioen blijven werken? En wat bleek: 40 procent van de ondervraagden zagen het niet zitten om tot de pensioenleeftijd te werken. Hoe komt dat?

Waarom klagen we zo vaak over het werk? En waarom zien we het niet zitten om langer te werken?

 

Organisatiepsycholoog Martin Euwema gaf enkele verklaringen in De Bende van Annemie:

 

DRAAGKRACHT VAN HET WERK

We denken vaak dat we onze job niet volhouden tot de pensioengerechtigde leeftijd. We weten nog niet zo lang dat we tot pakweg ons 67ste moeten werken (in plaats van tot 60 jaar). En dat hebben veel mensen nog niet echt aanvaard. Daarom stellen we ons al snel de vraag "Hou ik het wel vol?"

Vergeet niet: je hebt je eigen draagkracht ook zelf in de hand. Je kiest er zelf voor om 2 uur van je werk te gaan wonen, en dus 4 uur per dag te pendelen.

 

(PSYCHISCHE) DRAAGLAST

 

Hoeveel ruimte heb ik op mijn werk? Kan ik zelf beslissingen maken? Hoe is de verhouding met mijn werkgevende? Hoe is de verhouding met mijn collega's?

Als daar een kink in de kabel zit, geeft dat enorm veel stress. Eén derde van de mensen is lang arbeidsongeschikt door spanningen op het werk.

TE KLASSIEKE INGESTELDHEID

Er is nog steeds een heel hiërarchische structuur: de leidinggevende zegt tegen de werknemer wat er gedaan MOET worden.

In plaats daarvan zou er ruimte moeten worden gecreërd voor open gesprekken en teamwork. Er is nood aan een meer coachende opstelling dus.

 

BETERE ALTERNATIEVEN

Het is niet altijd zo dat Vlamingen hun job niet leuk vinden. Maar er zijn soms andere alternatieven, waar ze meer naar uitkijken.

 

Conclusie?

Klagen doen we toch. En eigenlijk is dat helemaal niet zo erg.

De belangrijkste tip? Kaart het aan! Ga een open gesprek aan met je leidinggevende en probeer zo het probleem op te lossen.

 

Radio 1 Select