Walter Becker RIP - Steely Dan Tribute

4 september 2017
Zondag overleed Walter Becker, de helft van het geniale duo Steely Dan. De bassist en later gitarist van het seventiesduo werd 67 en liet als componist twee solo albums en een tiental albums na met Steely Dan.

Steely Dan werd opgericht in de jaren 70 door Walter Becker en Donald Fagen. De band werd bekend met ingenieus in elkaar gestoken jazz-rocknummers. Afgelopen maand juli stond stond Steely Dan nog op het podium, maar wel zonder gitarist Becker. Hij sukkelde met zijn gezondheid. Gisteren raakte dan bekend dat Walter Becker is overleden. Hij werd 67 jaar.

Steely Dan verkocht meer dan 40 miljoen albums en was goed voor maar liefst negen Grammy-nominaties. Ze hadden hits als "Rikki don't lose that number", "Do it again", "Dirty work" en "Reelin' in the years".

Maandag hield Korneel een koffietafel rond het heengaan van de Steely Dan-gitarist (aanvankelijk bassist) met Dan-fanaten Michaël Robberechts en Jan Hautekiet. In de loop van de ceremonie kwamen ook gitarist Eric Melaerts en componist-toetsenman Bent Van Looy langs.

Herbeluister de hele koffiekrans hieronder: