Walter Grootaers: "Ik ben positief ingesteld. Ik geloof in de inventiviteit van de mens."

13 augustus 2020
© Kurt Desplenter (Belga)
Zijn stem is nog wat hees, nadat hij geveld werd door het coronavirus. En alleen al deze zomer werden 33 optredens van De Kreuners gecanceld. Toch blijft Walter Grootaers een positief mens.

"Het gaat heel goed met mij" vertelt Walter Grootaers aan Annelies Moons in 'De Zomer Van'. Nochtans is hij nog wat hees, sinds hij in het voorjaar geveld werd door het coronavirus. "Ik doe veel oefeningen voor mijn stem, bijna dagelijks. Het betert elke keer, maar het is nog niet 100 procent in orde. Maar voor de rest, fysiek bijvoorbeeld, ben ik helemaal in orde." 

Grootaers maakt zich geen zorgen over die heesheid. Hij is ervan overtuigd dat het zal beteren. Ook over festivals en optredens in de toekomst is hij optimistisch. Hij is dan ook een positief mens tout court. "Ik ben positief ingesteld van nature. Ik geloof heel sterk in de inventiviteit van de mens." 

Ik geloof heel sterk in de inventiviteit van de mens.

"Ik ben er heilig van overtuigd dat de mens oplossingen zal vinden om met het coronavirus om te gaan" zegt Grootaers. "Een paar weken geleden hoorde ik dat men honden had getraind die COVID-19 kunnen herkennen. Dan dacht ik direct: dat is een oplossing voor de grote manifestaties, festivals en voetbalwedstrijden.”

Maar deze zomer dus geen festivals voor Grootaers: 33 festivaloptredens werden geschrapt. "Het is een heel rustige zomer. Ik heb al veel tijd met de kinderen doorgebracht. Wat ook fijn is, zeker weten!"

Beluister het gesprek met Walter Grootaers in 'De Zomer van 2020':

Lees ook: