Wanderland #7: Bent Van Looy

7 augustus 2016
"Ik ben een fanatiek schoenpoetser. Alles krijgt er glans door, niet alleen de schoen." (Bent Van Looy)

Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs) ging op zoek naar een waardige afsluiter voor Wanderland, de podcastreeks waarin hij elke week gaat wandelen met een bekende muzikant. Die vond hij in Bent Van Looy, die samen met Gertjan op de trein naar Parijs sprong om er zijn vaste wandelroute van weleer te volgen en zijn lievelingsplekjes te tonen.

Het is een grijze dag in Parijs, maar gelukkig heeft Bent Van Looy een paraplu meegebracht. En zoals dat gaat in Wanderland, komen spontaan de meest verrassende onderwerpen aan bod: van een speciaal gevlochten rieten hoed uit Firenze tot de juiste techniek om een zo mooi mogelijk glanzend spiegeleffect te creëren bij het schoenpoetsen.

Vanaf Gare du Nord wandelen Gertjan en Bent samen langs Canal St-Martin en Place Republique via het Louvre, Saint-Germain-des-Prés, Rue Faubourg-Saint-Denis, Rue Richelieu en Le Palais Royal naar de legendarische boekenwinkel Shakespeare & Company. Daar staat namelijk op de eerste verdieping een oude buffetpiano, die misschien wel nét genoeg gestemd staat voor een unieke livesessie aan het eind van de wandeling?

-->

Bent maakte voor ons een hoogst persoonlijke Wanderlist: muziek die volgens hem de perfecte soundtrack vormt voor bij het wandelen. Ontdek zijn keuze hieronder: