"Wanneer je ouders naar een serviceflat verhuizen, is dat een ingrijpende stap"

23 februari 2016
Gedelegeerd bestuurder van het VBO Pieter Timmermans is bezorgd over de vergrijzing in België. Hij maakt het van dichtbij mee, want zijn ouders zijn beiden 79 jaar oud.

De ouders van Pieter Timmermans zijn 79 jaar. Ze willen hun kinderen niet tot last zijn, maar willen wel een kwalitatieve oude dag beleven. Daarom besloten ze hun huis na 45 jaar te verlaten en te verhuizen naar een serviceflat. 

"Dat vind ik een positieve, goede ingesteldheid. Zij zijn gelukkig, ik ben gelukkig. Het is een hele geruststelling, ook voor de kinderen" zegt Pieter Timmermans. Toch was het geen gemakkelijke beslissing. 

 

Het was een belangrijke, ingrijpende stap.

 

Voor Pieter Timmermans en zijn familie zijn veel zorgen weggevallen. Maar deze beslissing werd goed voorbereid. "Er was een opportuniteit voor hen in het dorp. Ze zijn helemaal alleen tot het besluit gekomen, wij hebben daar als kinderen niet toe bijgedragen."

Nu doen zijn ouders activiteiten met de buren, of gaan iets bezoeken. Dat was vroeger anders. "Mijn ouders bleven alleen over in de buurt. Alle andere mensen waren al overleden, of weggetrokken naar een andere serviceflat. Nu hebben ze opnieuw veel sociale contacten."

Herbeluister het volledige gesprek met Pieter Timmermans in De Bende van Annemie: