Wannes Cappelle en broeder Dieleman: Dit is de bedoeling

1 september 2019
Wannes Cappelle (BE), Frans Grapperhausen (cello, NL) en broeder Dieleman (NL) Wannes Cappelle (BE), Frans Grapperhausen (cello, NL) en broeder Dieleman (NL)
Om suggesties te doen voor de Lage Landenlijst 2019 doen we - samen met deBuren- beroep op Grensverleggers. Acties, voorstellingen, tentoon- of vertellingen, briefschrijverij, ... kortom culturele kruisbestuiving zonder grenzen.

Wannes Cappelle, nummer 1 in 2017 met Ploegsteert heeft een soortgenoot, broeder Dieleman, met kleine klankvariaties. Begin dit jaar maakten ze samen het album "Dit is de bedoeling". Wie Broeder Dieleman nog niet kent : deze “Middel-Zeeuwse bard” bezingt in zijn folkliedjes de vogels, het landschap, zijn familie en de weidse horizon … in een Zeeuws dialect. Het overschrijdend grensproject “Dit is de bedoeling” is een variatie aan liedjes in hun beider dialecten: West- en Zeeuws-Vlaams.

Het kost hen even moeite om een gemeenschappelijke kandidaat te vinden maar uiteindelijk kiezen de twee klankbroeders voor Rowwen Heze met "Peel In Brand". Het nummer is razend bekend in Nederland maar doet bij Vlamingen minder belletjes afgaan. Vorig jaar stond Peel in Brand voor het eerst in de Lage Landenlijst. Help het nummer aan de aandacht die het verdient door te stemmen op het nummer

En voor Wannes Cappelle en broeder Dieleman gemist heeft op M-idzomer, Dranouter en Boterhammen in het Park: ze spelen op 13 september in de Cultuurzaal in Zedelgem.