Wannes Cappelle (tegen het PMS) : "Dat celibaat, gaat dat nog lang duren?"

25 oktober 2015
Het zijn drukke dagen voor Wannes Cappelle: een boek, een concertreeks en een rol in de populaire fictiereeks "Bevergem", waarvan hij ook het scenario mee hielp schrijven.

Met zijn band Het Zesde Metaal trekt Wannes deze herfst op tournee onder de titel Niets doen is geen optie.

Zijn boek Ontferm u gaat over 'zorg': zorgen voor mensen en zich zorgen maken over mensen. Deze maatschappij moet dringend wat zachter worden, vindt hij.

In tv-reeks Bevergem speelt hij de dorpsagent Johan, ook Wantje genoemd.

Wannes studeerde godsdienstwetenschappen maar viel van zijn geloof af toen hij het boek 'Kaas en de evolutietheorie' van Bas Haring las.

Het boek 'Tegengif. Geluk voor mensen die een hekel hebben aan positief denken' van Oliver Burkeman heeft Wannes Cappelle geleerd om zonder geloof toch zin te geven aan zijn leven.

Niet meer aan bod gekomen tijdens het gesprek wegens tijdsgebrek maar zijn favoriete film is het surrealistische 'Songs from the second floor' (2000) van de Zweedse regisseur Roy Andersson. De soundtrack werd geschreven door Benny Andersson van Abba.

Wannes is fan van de Canadese singer-songwriter Hawksley Workman.

Vorig jaar vierde het project Te Gek zijn tiende verjaardag. Al een decennium lang wordt er met de hulp van bekende gezichten gestreefd naar een positieve beeldvorming van mensen die worstelen met hun geestelijke gezondheid.

Muziek in de uitzending

Het Zesde Metaal - 't Geld
Willem Vermandere - Als ik zing
Stef Bos - Ik bestond, ik besta
Hawksley Workman - Striptease
The Hamrhlid Choir - Heyr himnasmidur (Hoor, hemelsmid)
Jeff Buckley - Dream Brother
Manische Mannen - O mijn hoofd
Zita Swoon - Sad water
Het Zesde Metaal - Genezen

 

Foto © Radio 1

Radio 1 Select