Wannes Cappelle:"Toen we hoorden dat we weer voor 1000 mensen mochten optreden, hebben we alles laten vallen"

23 september 2020
© Radio 1
Komende zaterdag, 26 september, kunnen we opnieuw met méér dan 1000 mensen van eenzelfde concert genieten. Wannes Cappelle heeft de eer en het genoegen om met het Het Zesde Metaal het allereerste openluchtconcert te verzorgen, op Depart XXL in Kortrijk, en dat is meteen het eerste coronaproof evenementenplein van België.

Wannes Cappelle vertelt dat ze zéér blij waren toen de vraag kwam: “We weten het zelf nog niet zo lang, maar hebben er meteen alles voor laten vallen. Het is toch iets bijzonders om opnieuw voor zo’n massa te spelen.”

In Kortrijk hebben ze de koe bij de horens gevat om iets maken dat op lange termijn kan blijven doorgaan.

Het concert gaat door in Kortrijk, op een speciaal ontwikkeld, coronaproof evenementenplein. “Mensen kennen het plein misschien nog van De Warmste Week. Nu is de inrichting gewijzigd, zodat er drie bubbels van 400 mensen kunnen staan, die eigenlijk nooit met elkaar in contact komen.”

Het Zesde Metaal komt trouwens ook met een nieuwe live EP! Vijf nummers die ze live opnamen tijdens optredens in Het Depot in Leuven en op Campo Solar in Damme. “Slaven van het leven is het eerste liedje dat we loslaten uit onze live EP, maar tegenwoordig zijn we eigenlijk allemaal slaven van het virus.” Wannes vertelt ook nog dat de live EP niét te krijgen is in de gewone platenzaak: “Het wordt een volledig digitale release mét beeldmateriaal: op streamingplatformen gaan we elke week een nummer lossen.”

De opbrengst van deze EP gaat integraal naar LIVE2020, het solidariteitsfonds van de Belgische livemuzieksector. “Ons nummer Stempel is helaas in een andere betekenis zeer actueel voor mensen uit onze sector die het moeilijk hebben. Onze crewleden, pr-mensen, de organisatoren en werknemers van alle festivals en concertzalen, het zijn stuk voor stuk wonderlijke schepsels met een enorme schat aan expertise. Als dit allemaal achter de rug is, willen we dat ze terugkomen.”

Lees ook: