"Warcraft: het slechtste wat Hollywood te bieden heeft"

1 juni 2016
Woensdag filmdag! En naar goede traditie nodigt De Ochtend dan filmman Ward Verrijcken uit. Om filmtips te geven. Of om films af te raden. Want "wat is Warcraft toch een slechte film!", zegt hij.

Money Monster

Vandaag trok Ward een indrukwekkend blik Hollywood-lekkers open: want de nieuwe film Money Monster werd geregisseerd door Jodie Foster, en heeft George Clooney én Julia Roberts in de hoofrollen. Een overdosis glamour dus. "Alleen is de film niet zo diepzinnig als de makers zelf wel denken, want het blijft wat té glanzend, en té Hollywood".

"Wel degelijk geregisseerd door Jodie Foster" zegt Ward. Maar toch ziet hij haar liever als actrice.

Oorlogsfilms

Er staan vanaf vandaag ook twee oorlogsfilms op de affiche. Letterlijk met het woord "oorlog" in de titel: Krigen uit Denemarken en Warcraft uit Hollywood.

Krigen is een interessante film. Maar Warcraft, de film die geïnspireerd is door het computerspel, is gewoonweg slecht: waanzinnig oninteressant en met klungelige speciale effecten. Nochtans is Duncan Jones, de zoon van David Bowie, wel een getalenteerd regisseur. Maar met deze film die hij in handen geduwd heeft gekregen, kon zelfs een regisseur als Jones niet aan de slag.

Zielloze bordkartonnen personages tot leven brengen, werkt niet.

"Wat is dit toch een slechte film", besluit Ward.