Wards slotvraag

24 juni 2011

Hebt u gehoord hoe het Ward Bogaert (foto) verging bij het examen 'Geschiedenis van het federalisme van België'? De laatste vraag over de snel-Belgwet was een (in)stinker. Professor Devos citeerde uit De Standaard van gisteren - "Als de Franstaligen niet van mening veranderen, zullen de Vlaamse partijen met de N-VA op kop hun zin toch doorduwen." - en vroeg of de franstaligen in het parlement geen instrumenten hebben om die zogenaamde Vlaamse meerderheid tegen te houden.

Ward begon met de moed der wanhoop over de alarmbelprocedure, de professor liet 'm even spartelen en verloste hem toen uit zijn lijden met de woorden: "misschien moeten we het hier bij laten, wij weten genoeg."

Wij weten niet genoeg. Het antwoord bleef achterwege en was - zoals dat tegenwoordig gaat - voer voor discussie op de sociale netwerken. De professor twitterde zelf ook mee: 'kan alarmbelproc in lopende zaken finaal stemming in parlement tegenhouden als reg niet beslist? Grondwetsspecialisten verdeeld' en ook enigszins enigmatisch 'over advies v regering in lopende zaken in alarmbelprocedure: kanda/kandanie, zie: art in CDPK 2008/1: H. Vuye, De alarmbel,pp.69-93'

Hallo professor?

Lees en beluister ook