Warhaus - We fucked a flame into being

5 september 2016
Warhaus is het nieuwe project van Maarten Devoldere, zanger en songwriter van de groep Balthazar.

Balthazar koos afgelopen weekend Nederland om alle verschillende soloprojecten van de bandleden aan het publiek voor te stellen. Op Into The Great Wide Open in Vlieland speelde Balthazar een headline show, een akoestisch concert mét strijkerskwartet en Zimmerman (Simon Casier), J. Bernardt (Jinte Deprez) en het tot nu toe meest voldragen soloproject Warhaus (Maarten Devoldere) kregen ook elk hun eigen podium.

Van Warhaus verscheen vrijdag het debuut “We fucked a flame into being”, een citaat uit “Lady Chatterly’s Lover” van D.H. Lawrence. Een zwoele nachtelijke plaat, met songs die eerder een loom tempo opzoeken en aanschuren tegen een sfeer die je ook terugvindt in songs van Serge Gainsbourg en Nick Cave.

Op de ambitieuze plaat maakt Maarten Devoldere nachtelijke autoritten langs steden en relaties waar hij de laatste jaren afscheid van nam (Bruxelles), legt hij een one night stand vast voor de eeuwigheid (Memory) en zingt hij over oncontroleerbare liefde (I’m not him) en de noodzaak aan genoeg mysterie in een relatie (Leave with me). De dierlijke kracht van verlangen en lust – vaak grotesk maar ook romantisch - loopt als rode draad door de songs. Laat je dus verleiden door Warhaus.