Was jij spermadonor?

19 december 2012
Sinds de jaren zeventig worden in ons land KID-kinderen geboren, kinderen verwekt via kunstmatige inseminatie met donorzaad. Hoeveel het er precies zijn, weet niemand, want er is geen centrale registratie van het aantal donorkinderen. Hautekiet wil weten of jij ooit spermadonor was.

Op donderdag 20 december staat Panorama in het teken van 'Recht op Roots': een reportage over kinderen die verwekt zijn met kunstmatige inseminatie.

Panorama praat met drie jonge vrouwen, die op volwassen leeftijd te horen kregen dat ze een donorkind zijn. Voor elk van hen was het een emotionele schok: Alle drie zijn ze op zoek gegaan, naar meer informatie ook over de donor. Alle drie zijn ze van een kale reis thuisgekomen.

Heel anders gaat het eraan toe in Nederland. Daar worden donorkinderen geholpen om hun donor te vinden. Van zodra ze zestien zijn, kunnen Nederlandse donorkinderen, als ze dat willen, identificeerbare informatie opvragen over hun donor.

Hautekiet zoekt mannen die sperma gedoneerd hebben. In welke periode was dat?

Vraag je je soms af hoe het met 'je kinderen' gaat. Zou je bereid zijn om informatie over jezelf te geven aan donorkinderen die met je zaad verwekt zijn? Zou je je donorkind ooit willen ontmoeten?

 

Het forum is afgesloten. Wie nog verder wil reageren, kan dit op volgend e-mailadres: hautekiet@radio1.be