Wat als de hulpverlener het niet meer ziet zitten?

22 september 2015
Jaar na jaar worden meer mensen getroffen door een burn-out. De oorzaken zijn divers, maar stress speelt altijd een bepalende rol. Burn-outs komen voor in alle beroepsgroepen, maar voor hulpverleners is het extra moeilijk om toe te geven dat je niet meer kan.

Opgebrande hulpverleners: het is een zwaar onderschatte problematiek, die vandaag jammer genoeg te vaak voorkomt. Dat zegt psychologe Nathalie Cardinaels in haar boek Burn-out bij hulpverleners. "Iedereen krijgt te maken met stress, maar als hulpverlener is het extra moeilijk om toe te geven dat het niet meer gaat, omdat die net dag in dag uit klaarstaat voor anderen."

Hoe ga je ermee om en wat doe je als de werkomstandigheden je te veel worden? Wat is een burn-out eigenlijk? Welke factoren zorgen ervoor dat je opgebrand raakt? En hoe kan je burn-out voorkomen of behandelen? Nathalie Cardinaels geeft tekst en uitleg in Hautekiet.

Lees ook haar blog: www.drukketijden.com

REAGEER

Ben jij een hulpverlener? Heb je schrik om ooit een burn-out te krijgen? Hoe probeer je toch de nodige ademruimte voor jezelf te vinden?

Foto © Bhernandez