Wat als je één dag iemand anders zou kunnen zijn?

21 februari 2020
Ouders met jonge kinderen, die hebben vandaag geen Tuurtjes of Jannes of Milans aan school afgezet, maar Elza van Frozen, een groene ninjago en een brandweerprinses. Want de krokusvakantie begint én in heel wat scholen wordt carnaval gevierd. Het feest waarop je eens een dag iemand anders mag zijn. Maar stel: je kan écht eens in iemands huid kruipen voor 24 uur. Wie kies je dan en waarom?

 Wij hebben met De Wereld van Sofie een soort “huiscarnavalsgroep”, met wie we elke carnaval graag eens contact opnemen: de Aalsterse “Dripkitten”. Vorig jaar zocht Lotte De Caluwe de “dripkitten” al eens op om te weten te komen wat dat carnavalsfeest voor hen betekent. En wat ‘dripkitten’ in feite betekent. Dit jaar is Billie Eilish hun grote inspiratiebron. Ze kruipen allemaal in de huid van dé popster van het jaar, met de slogan “oeverdroift ish gelek Billie Eilish!”, zegt Charlotte van de Dripkitten.

Sommigen doen het wel vaker, in een andere huid kruipen. Travestieten bijvoorbeeld. Zij hebben hun alter ego altijd bij de hand en wisselen geregeld van identiteit. Waarom doen ze dat? Reporter Brecht Devoldere ging gisteren kijken naar de show van Miss Moonlight, in het dagelijkse leven gekend als Didier, in Gemeenschapscentrum De Nestel in Puurs.