Wat brengt 2020?

6 januari 2020
De Wereld van Sofie wenst u het allerbeste voor 2020 en blikt vooruit naar het jaar dat ons aan de voeten ligt. Wat mogen we verwachten? Van wie mogen we wat verwachten? Wie verwacht veel van dit jaar?

Welke technologische doorbraken kunnen we verwachten? Volgens professor en ingenieur Maarten Weyn (bekend van oa Team Scheire) betreden we de DARQ Ages.  Hij legt uit wat dat betekent.

Voor Marieke De Maré, theatermaker, radiomaker, performer, én schrijver, wordt 2020 een spannend jaar. In maart verschijnt haar debuutroman ‘Bult’. Hoe voelt het om na drie jaar je literair debuut op de wereld los te laten?

Wordt 2020 het jaar waarin het veganisme doorbreekt Steeds meer mensen hoor je getuigen over hun keuze voor een veganistisch dieet, steeds meer mensen proberen het uit en zweren er bij. Op de uitreiking van de Golden Globes gisteren was het diner alvast veganistisch. Maar ook ten huize Brecht Devoldere was het kerstdiner net wat anders zijn, want de nieuwe schoondochter is veganiste.

De jonge brouwers van MAKBrewery wonnen vorig jaar met een hun eerste bier ‘MAK eens proeven’ een dubbele gouden medaille op de European Beer Challenge in Londen. In 2020 brengen ze een nieuw bier uit: MAKnifique. Een gesprek met brouwers Wouter Op de Beeck, Wouter Oers, Douglas Leenen.

Judoka Mathias Casse gaat dit jaar naar zijn eerste Olympische Spelen en hij gaat meteen voor goud. Max Vryens sprak met hem.

Wonderlandcollega Korneel De Clerq blikt vooruit naar het muzikale jaar. Wat wordt het album, het concert van 2020? En wie wordt de nieuwe muzikale held?