Wat is dat zwarte bakje? En waarom draagt Paola haar handtas? 5 zaken die je niet wist over foto van Delphine en Albert

27 oktober 2020
Het is een van dé foto's van het jaar: prinses Delphine ontmoet haar vader koning Albert en koningin Paola in kasteel Belvédère, de officiële woonplaats van Albert en Paola. Op die foto ook heel wat bijzonderheden: een mysterieus zwart bakje op tafel bijvoorbeeld. En waarom draagt Paola in haar eigen huis een handtas? Royaltyjournalist Wim Dehandschutter gaf duiding in 'De Wereld Vandaag'.

Een goede twee weken nadat koning Filip haar had uitgenodigd, hebben nu ook koning Albert en koningin Paola Delphine ontmoet. Die ontmoeting werd op foto vastgelegd, wat meteen zorgde voor een hoogdag voor binnengluurders. En die gluurders zagen meteen een aantal bijzonderheden. Royaltyjournalist Wim Dehandschutter gaf enkele verklaringen in 'De Wereld Vandaag'.

1. Het interieur

Het is koningin Paola zelf die het kasteel Belvédère heeft ingericht. "Ik heb de foto voorgelegd aan een kunsthandelaar/antiquair en die zegt dat Paola niet zo'n dure smaak heeft. Het valt best mee." 

Kenners noemen het een interieur in Engels stijl: "een Ralph Lauren-interieur".

2. De koekjes

Het bord met koekjes is onaangeroerd en er is geen drank te zien. Daar is een eenvoudige verklaring voor: foto's van zulke ontmoetingen worden altijd in het begin van het gesprek genomen, net om te vermijden dat de tafel er slordig bijligt, "of dat er een stukje vlees tussen je tanden zit."

3. Het zwarte bakje

Geen dictafoon, maar wel een simpele deurbel: "Je kan die in de Brico kopen voor nog geen 10 euro."

Na de ontmoeting drukt koning Albert op de bel en dan weet de dienstbode dat het gesprek voorbij is.

4. De familiefoto's

We zien heel wat foto's van familieleden in de achtergrond. Onder meer een jonge prins Albert, Laetitia Maria (de dochter van prinses Astrid) en koning Filip en zijn gezin. 

5. De handtas

Wie loopt er in zijn eigen huis rond met een handtas? Het lijkt een beetje alsof koningin Paola net is toegekomen, of meteen wil vertrekken. Maar het blijkt niet zo vreemd in koninklijke middens. Heb je de Queen al ooit zonder handtas gezien? Zo is er bijvoorbeeld een familiefoto van de Queen die samen met prins Charles, prins William en kleine George koekjes bakt. Ook daar heeft ze haar handtas bij. 

Beluister het gesprek met royaltyjournalist Wim Dehandschutter in 'De Wereld Vandaag':

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook: