Wat doet het nieuws met Bernard Dewulf?

2 maart 2015
De Bende van Annemie toont aan dat alles wat er in de buitenwereld gebeurt meer met de luisteraar te maken heeft dan hij zelf denkt. Dagelijks nodigen we ook een bekend iemand uit met wie we dezelfde oefening maken.

Vandaag is onze nieuwsman Bernard Dewulf.

 

 

 

Het eerste item dat hij uit het nieuws haalt, is de oproep van verschillende bekende koppen om een burgerdienst opnieuw in te voeren. Dewulf was zelf gewetensbezwaarde en deed dus ook een burgerdienst, in een rusthuis. Hij vond het een zeer waardevolle periode en is er dus ook voorstander van om zo'n burgerdienst in te voeren. "Je doet het óók voor de samenleving. Als het louter altruïsme zou zijn, dan denk ik niet dat je 't volhoudt."

Een ander nieuwsbericht dat hem trof, was de verjaardag van de foto van de 'PALE BLUE DOT'. De foto is 25 jaar geleden gemaakt, door ruimtesonde Voyager I. De ruimtesonde maakte een foto van de aarde. Het was astronoom Carl Sagan die op het idee voor de foto kwam. Nét voor de camera van Voyager I uitgezet moest worden, heeft hij zich omgedraaid en onze aarde, 'het stofje', vereeuwigd.

De foto ontroert Bernard Dewulf ontzettend.