Wat doet het nieuws met Carl Huybrechts?

4 september 2015
Vandaag mocht Carl Huybrechts in De bende van Annemie komen vertellen wat hem raakt in de actualiteit. Hij bracht niet alleen twee nieuwsverhalen mee, maar ook een geweldig filmpje over de moeilijkste regel uit het voetbal: buitenspel.

Vandaag is onze nieuwsman Carl Huybrechts. Oud-sportverslaggever van de VRT (en oud-presentator van de Night of the Proms). "Ik mis het niet. Ik heb zelfs niet naar de Rode Duivels gekeken gisteren. Niet boeiend genoeg."

Carl gaat door op de prangende vraag van Jaak Van Assche over buitenspel. Hij maakte in 1996 een filmpje over buitenspel voor De Gouden Schoen. Carl vroeg toen aan vijf prominenten uit het voetbal (Rik Coppens, Raymond Goethals, Eric Gerets, Hugo Broos en Johan Boskamp) om de buitenspelregel uit te leggen, maar dat lukte niet zo goed.

Ook Carl haalt de vluchtelingencrisis uit het nieuws.

"Wat doe je als je langs de Schelde loopt en er iemand aan het verdrinken, maar jij hebt je zondagse pak aan. Dan moet je niet nadenken, maar helpen. En nadien los je pas dat probleem van dat zondagse pak op. Dus ook bij de vluchtelingen: nu moeten we alle hulp bieden die we kunnen. En pas daarna, als hoogste nood weg is, nadenken over de gevolgen, en hoe het verder moet."

En er is ook het verhaal van Febe, 5 jaar, die enkele dagen geleden haar mama verloor. Ze werd aangereden door een dronken bestuurder. Febe ging op 1 september dapper naar school. Carl heeft zelf twee kleine kinderen. "Soms denk ik: ik moet zien dat die gastjes niet te veel van me gaan houden. Want de kans dat iemand van 64 het hoekje om gaat, is veel groter dan dat het iemand van 34 is."

Beluister het interview hieronder.