Wat doet het nieuws met Charles Ducal?

25 februari 2015
De Bende van Annemie toont aan dat alles wat er in de buitenwereld gebeurt meer met de luisteraar te maken heeft dan hij zelf denkt. Dagelijks nodigen we ook een bekend iemand uit met wie we dezelfde oefening maken.

Vandaag is onze nieuwsman Dichter des Vaderlands Charles Ducal. Zijn gedichten kan je lezen op www.dichterdesvaderlands.be.

 

 

Afgelopen week raakte bekend dat de federale regering de tijdelijke vrijstelling om actief op zoek te gaan naar werk schrapt voor werkzoekende mantelzorgers. Er kwam veel protest. Ondertussen werkt de regering aan een oplossing voor die mantelzorgers. Het raakt Charles Ducal heel persoonlijk, want samen met zijn zes broers en zussen heeft hij vier jaar lang voor zijn demente vader gezorgd.

Uit onderzoek van het Minderhedenforum blijkt dat twee op de drie dienstenchequebedrijven zonder verpinken ingaat op de vraag van klanten om geen allochtone poetshulp te sturen. "Dit getuigt van puur racisme", zegt Ducal. Het doet hem denken aan het verhaal van Fadwa, waar hij zeer nauw bij betrokken was.