Wat doet het nieuws met Herman Van de Velde?

15 januari 2015
De Bende van Annemie toont aan dat alles wat er in de buitenwereld gebeurt meer met de luisteraar te maken heeft dan hij zelf denkt. Dagelijks nodigen we ook een bekend iemand uit met wie we dezelfde oefening maken.

Vandaag is onze nieuwsman Herman Van de Velde, tot voor kort gedelegeerd bestuurder van Lingerie Van de Velde. Deze feiten haalde hij uit het nieuws:

 

De West-Vlaamse ondernemer Filip Balcaen heeft zijn vinylbedrijf IVC verkocht voor ruim 1 miljard euro. Van de Velde heeft veel respect voor de man. 'Ik bewonder hem ook, omdat hij dat emotioneel kan, zijn bedrijf verkopen. Ik ben daar emotioneel niet klaar voor.'

Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits wil dat leerkrachten al tijdens hun opleiding leren omgaan met kinderen en jongeren die in armoede leven. Van de Velde zit in een rotary club en stelde jaren geleden voor om vzw De Katrol te steunen. 'Studenten uit de lerarenopleiding gaan twee keer per week naar een kansarm gezin om kinderen te helpen met hun huiswerk.'

Maar het nieuws dat hem het meest beroerd heeft? Van de Velde is gisteren grootvader geworden van een tweeling: Max en Nathan. En het toeval wil, zo heten ook de twee zonen van Annemie.

Radio 1 Select