Wat doet het nieuws met Johan De Boose?

23 maart 2015
De Bende van Annemie toont aan dat alles wat er in de buitenwereld gebeurt meer met de luisteraar te maken heeft dan hij zelf denkt. Dagelijks nodigen we ook een bekend iemand uit met wie we dezelfde oefening maken.

Vandaag is onze nieuwsman Johan De Boose. Hij schreef vorige week zijn eerste longread voor de online uitgeverij Fosfor.

 

 

 

Veel nieuws over Rusland de laatste tijd: de moord op Nemtsov, de 'verdwijning' van Poetin, het conflict in Oekraïne, ... Volgens Johan De Boose, die dikwijls op reis ging naar het land, kijken wij totaal verkeerd naar Rusland. Hij heeft de Russen op een andere manier leren kennen én leren begrijpen.

Griet Op de Beeck schreef dit weekend een opiniestuk in De Morgen, naar aanleiding van de boekenweek. "Over contrasten gesproken", schrijft ze. "Waar wij het in ons land moeten doen met wat individuele initiatieven, her en der verspreid, en de jaarlijkse Boekenbeurs, verenigt Nederland zich met een week lang boekenfeestjes overal." Ook Johan De Boose merkt tijdens zijn vele lezingen in Nederland dat ze daar veel bewuster bezig zijn met literatuur.