Wat doet het nieuws met Karin Heremans?

16 september 2015
Ga door enkele kranten, luister en kijk naar het nieuws. Welke berichten raken je persoonlijk?" Die vraag stellen we in De bende van Annemie elke dag aan een bekende Vlaming. Die opdracht blijkt niet altijd even makkelijk, maar levert vaak wel mooie verhalen op.

Vandaag is onze nieuwsgast Karin Heremans, directrice van het Koninklijke Atheneum van Antwerpen. Ze haalde de media met het hoofddoekenverbod in haar school. "Het ging om een verbod op levensbeschouwelijke kentekens. Het blijft me achtervolgen."

Zoals elke nieuwsgast haalt Heremans de vluchtelingencrisis uit het nieuws. "Wij op school kennen die vluchtelingen al langer dan vandaag. De conciërge van onze school is een vluchteling uit Afghanistan bijvoorbeeld."

Bijna 14 jaar geleden werd het schoolgebouw van het Koninklijke Atheneum getroffen door een brand. Er moest heel wat gerestaureerd worden, maar nu is het gebouw genomineerd voor 'Schoonste Gebouw'. Stemmen kan hier.

Karin Heremans heeft een prangende vraag voor Duits bondskanselier Angela Merkel. Heeft zij advies voor onze politici over hoe ze de vluchtelingencrisis de baas kunnen? Helaas, antwoordapparaat.

En dus belt Heremans met minister voor Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). "Is er een spreidingsplan voor vluchtelingen die naar school moeten in ons land?"