Wat doet het nieuws met Stijn Meuris?

8 april 2015
De Bende van Annemie toont aan dat alles wat er in de buitenwereld gebeurt meer met de luisteraar te maken heeft dan hij zelf denkt. Dagelijks nodigen we ook een bekend iemand uit met wie we dezelfde oefening maken.

Vandaag is onze nieuwsman muzikant Stijn Meuris. Vanavond staat hij in de AB met 25 jaar Meuris, een concert ter ere van zijn vijfentwintigste verjaardag op de planken.

 

Yves Leterme wil dan toch geen burgemeester worden van Ieper, of daar ziet het alleszins toch naar uit. Dat was nochtans zo afgesproken. (Het doet Stijn Meuris denken aan 2010, toen hij op Facebook liet verstaan dat hij later dat jaar niet zou gaan stemmen)

“In de politiek worden afspraken gemaakt die niet meer gelden, en daar zijn we met zijn allen te weinig verontwaardigd over. Ik vind dat we te braaf geworden zijn, en dat stoort me toch wel”

In stilte, een filosofie van de afzondering, het nieuwste boek van de Nederlandse filosoof Jan-Hendrik Bakker, maakt wat los bij Stijn Meuris. Hij herkent zich in mensen die zich afzonderen om te ontsnappen aan de ratrace van het leven.