Wat doet het nieuws met Veerle Dobbelaere?

6 oktober 2015
Blader door enkele kranten, luister en kijk naar het nieuws. "Welke berichten raken je persoonlijk?" Die vraag stellen we in De bende van Annemie elke dag aan een bekende Vlaming. Die opdracht levert dikwijls interessante verhalen op.

Veerle Dobbelaere heeft net een tweede boek uit, bij Uitgeverij Van Halewyck verscheen Florina, een inspiratieboek voor mensen met weinig tijd en veel goesting. In het boek geeft ze tips om van je huis een thuis te maken met eenvoudige spullen en ingrepen.

Dit weekend las Veerle in De Standaard over Alain Dehaze, hoofd van Adecco. Door zijn job heeft hij een duidelijke mening gevormd over jongeren en werkloosheid. 'Belgische jongeren hebben vele troeven en ze moeten die durven uitspelen. De jongeren zelf moeten risico durven nemen, bijvoorbeeld durven de eigen streek te verlaten en elders te gaan werken, of niet meteen gefocust zijn op die ene ware job voor het leven, maar in het begin van de loopbaan opeenvolgende jobs doen en aan ervaring winnen. Op dat vlak is er duidelijk beweging: steeds meer jongeren nemen hun loopbaan zelf in handen, als zelfstandige werknemers.'

Veerle moedigt haar kinderen aan om iets te studeren waar hun hart sneller van gaat kloppen. De job die ze later doen, hoeft niet in die studierichting te zijn.

Veerle zelf heeft aan Studio Herman Teirlinck gestudeerd en ze heeft gestudeerd bij The Coaching Square om Life en Mental coach te worden, maar ze is ook selfmade ondernemer, auteur en designer.

Jaren geleden was Veerle meter van een minderjarige vluchtelinge in het asielcentrum van Kapellen. Veerle was als een suikertante voor haar: ze gingen samen shoppen bij Spullenhulp of een ijsje eten. Veerle zou graag weten hoe ze concreet vluchtelingen kan helpen. Vluchtelingenwerk Vlaanderen coördineert veel acties en steuninitiatieven in Vlaanderen. Je kan op hun website zien hoe je een gift kan doen, hoe je vrijwilliger kan worden, hoe je als bedrijf kan helpen.

Veerle stelt zich de vraag over wat er nu bio(logisch) is en wat niet? Gelukkig weet Bioforum raad: bio is een wettelijk beschermde term, de regels zijn voor heel Europa vastgelegd. Bio herken je aan het euroleaf of ‘groene blaadje’. Het label is verplicht op alle verpakte, gecertificeerde bioproducten uit heel Europa en het geeft aan dat de productie volledig gebeurd is volgens de strenge regels van de biologische landbouw. 
 

Radio 1 Select