"Indrukwekkend en briljant" Elise Mertens naar de halve finales van de Australian Open

23 januari 2018
Elise Mertens heeft de halve finales bereikt op de Australian Open. In haar kwartfinale rekende ze in twee sets af met Elina Svitolina, het vierde reekshoofd: 6-4, 6-0. Sportverslaggever Dirk Gerlo en tenniscoach Carl Maes reageren in "De Ochtend".

"Dit is gewoon briljant, ik heb er geen andere woorden van" zegt sportverslaggever Dirk Gerlo in De Ochtend.

Bij momenten viel mijn mond echt open van het niveau dat ze behaald heeft.

"Mertens wist natuurlijk dat ze de underdog was, en kwam totaal complexloos op de baan. Niet onder de indruk van de omstandigheden en niet onder de indruk van haar tegenstander die toch op plaats vier op de wereld staat. Vooral die tweede set was fenomenaal. Ze bepaalde het tempo, ze legde de bal waar ze wou" zegt Gerlo. "Dit was gewoonweg indrukwekkend. Ze heeft de tenniswereld verbaasd" besluit hij.

Beluister het interview met Dirk Gerlo:

Ook Carl Maes, tenniscoach aan de Kim Clijsters Academy, is laaiend enthousiast. "Dit is veruit het beste van wat ik ooit van Elise gezien heb" zegt hij. "Elise is iemand die met de voeten op de grond blijft, en die uiterst professioneel bezig is."

Ze bereidt haar wedstrijden minitieus voor, met heel veel hard werk. En ze blijft ook altijd streng voor zichzelf:

De grootste vijand van Elise is Elise zelf. Ze zal zichzelf niet gauw een schouderklopje geven. Ik denk dat het nu wel een stevige schouderklop mag zijn.

Beluister het interview met Carl Maes:

Lees ook: