'Wat is er mis met mij?': een podcast over psychische gezondheid

23 februari 2022
“Wat is er mis met mij?” Het is een vraag die we ons allemaal wel stellen op moeilijke momenten. Zo ook Maite Goossens, radiostem bij Joe-FM. Op 1 juli 2008 voelde ze zich van de ene dag op de andere, raar, anders en vervreemd. De plotse vermoeidheid, futloosheid en onzekerheid maakten haar bang. Na anderhalf jaar zoeken en ploeteren komt ze via een psychologe terecht bij psychiater Piet Nijs. Een combinatie van therapie en medicatie brengt haar er langzaamaan bovenop.

Meer dan 10 jaar later, gebruikt Maite Goossens haar platform om meer te weten te komen over geestelijke gezondheidszorg. In 5 afleveringen ging ze met psychiater Piet Nijs op zoek naar de juiste diagnose voor de vreemde symptomen waar ze in 2008 plots mee geconfronteerd werd.

Intussen is er ook een vervolgreeks, waarin ze spreekt met psychotherapeut Wilfried Van Craen over de 7 mentale struikelblokken die onze levenskwaliteit wel eens in de weg durven te staan. In ‘Zandman’ hoor je de eerste aflevering van het vervolgseizoen van 'Wat is er mis met mij?' over piekeren: wanneer de molen in je hoofd tegen wil en dank blijft malen.

Je hoort deze aflevering in 'Zandman' op woensdag 23 februari, tussen 22 en 23 uur. Of wanneer het je past, via Radio 1 Select of onze app.

Lees ook: